Slå sammen eller splitte filer i filmottaket

Endret Fri, 16 Feb 2024 ved 02:34 PM

I filmottaket kan du både slå sammen filer og splitte filer

Slå sammen filer

Dersom du markerer 2 eller flere filer kan du slå de sammen. De filene du markerte vil da forsvinne, og det vil komme en ny fil som har slått sammen alle markerte filer

Eksempel: Du har 3 filer i filmottaket og markerer alle 3. Alle filene er 1 side PDF. Du velger deretter slå sammen. De 3 eksisterende filene vil nå forsvinne, og du vil få en ny fil som er en PDF fil med 3 sider.

Splitte filer

Dersom du markerer en fil som inneholder mer enn 1 side så kan du splitte filer. Det som da skjer er at det blir opprettet en ny fil per side. Dersom du markerer flere filer som har fler enn 1 sider vil dette skje med alle filene samtidig.

Eksempel: Du markerer en fil i filmottaket som inkluderer 30 PDF sider. Du velger deretter splitte filer. Eksisterende fil vil da forsvinne fra filmottaket, og du vil ha 30 nye filer. Alle de nye filene er da en side hver.

Hvordan du gjør det

Marker en eller flere filer du vil splitte / slå sammen

Når du har markert en eller flere filer vil du få opp et ekstra valg nederst som gjelder for alle markerte filer

Trykk på de 3 prikkene for å få flere alternativer

Velg split fil eller slå sammen filer