Periodisering av leverandørfaktura (via bokføring kjøp)

Endret Fri, 16 Feb 2024 ved 02:30 PM

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du periodiserer en leverandørfaktura / inngående faktura via bokføring kjøp.

Steg 1: Velg avansert visning, og gå på bokføring kjøp

Husk å være i "Avansert visning", slik at du ser bokføring i Menyen.

Velg "Bokfør andre filer" eller "Bokfør godkjente filer" avhengig av om du har lastet opp filen i systemet eller ikke. Da kommer du inn i "bokføring kjøp" skjermen.

Steg 2: Trykk på de tre prikkene, og velg "Legg til periodisering"

Til høyre på bokføringslinjen finner du tre prikker. Trykk på disse og velg "Legg til periodisering":

Steg 3: Fyll ut informasjonen på periodiseringslinjen

Når du trykker på "Legg til periodisering" knappen vil det komme en ny linje hvor du må fylle inn "Periodiseringskonto", "Startmåned", "Startår" og "antall måneder" linjen skal periodiseres over. Når alt av informasjon er fylt inn, bokfører du ved å trykke på "Bokfør". Hele leverandørfakturaen vil da bokføres med oppgitt periodisering.