Hvordan melde inn sykepengerefusjon (i a-melding)

Endret Mon, 5 Aug ved 9:56 AM

Denne guiden viser deg hvordan du skal melde inn sykepengerefusjon i a-meldingen, samt hvordan man skal beregne arbeidsgiveravgift på sykepengerefusjon i systemet.

INNHOLDSFORTEGNELSE

Hvordan melde inn sykepengerefusjon

1: Opprett en ny lønn

Logg inn på riktig selskap, gå på Lønn i menyen, og velg Ny lønn (dersom du ønsker en lønn uten forhåndsutfylt data, kan du velge Ny lønn (ikke forhåndsutfylt))

2: Fyll inn datoer og legg til arbeidsforhold

Velg hvilke periode lønnen gjelder for (perioden påvirker ikke pensjons innberetningen). Videre velg bilagsdato, det er denne som bestemmer hvilke måned a-meldingen gjelder for og hvilke dato lønnen bokføres. Deretter legger du til nytt arbeidsforhold (ansatt):

3: Velg ansatt

Velg den/de ansatte som skal sykepengerefusjonen skal meldes inn på. Ansatt velges ved å trykke på Arbeidsforhold og velge ønsket ansatt:

4: Legg til riktig lønnsart og grunnlag

Velg lønnsart 4120 Refusjon sykepenger. Sats skriver du inn grunnlaget som skal meldes inn (satsen legges normalt sett inn med negativt fortegn, da det er en refusjon). På Antall skriver du inn 1.

5: Bokfør lønn

Klikk på knappen Neste nederst til høyre

6: Send a-melding

Velg valget Godkjenn lønn og send a-melding. Du kan også velge å sende a-meldingen senere. Du kan lese hvordan dette gjøres ved å trykke her.