Flytte fra Visma Lønn til Systima

Endret Fri, 11 Okt ved 1:54 PM

I denne artikkelen forklarer vi stegene som må eller bør gjøres i forbindelse med å flytte en kunde fra Visma Lønn til Systima.

INNHOLDSFORTEGNELSE

1: Legg til ny kunde i Systima.

Opprett kunden i Systima.

Artikkel på hvordan man legger til en ny kunde via Mitt regnskapsbyrå i Systima finner du her.

Dersom du har tilgang til kunden vil du se den umiddelbart i selskapsoversikten din.

2: Hent ut ansatt informasjon fra Visma Lønn og importer

Hent ut personalkort fra Visma Lønn, og importer i Systima. Hvordan dette gjøres kan du lese her.

3: Last ned A02 (A-melding) fra Altinn og importer

Last ned A02 (A-melding som er sendt fra tidligere system) fra Altinn. Hvordan dette gjøres kan du lese her.

4: Fyll inn manglende informasjon på hver ansatt

Alle ansatte som skal inkluderes i en lønnskjøring må ha grønn hake på klar til lønnskjøring inne i ansattoversikten.

Trykk på inn på hver ansatt og fyll ut informasjon på alle påkrevde felter (felter med stjerne *):

5: Koble Altinn og Systima sammen

For å bestille skattekort og sende A-melding må du koble Systima opp mot Altinn. Hvordan dette gjøres kan du lese her.

6: Bestill skattekort

Gå inn på en ansatt via Ansatte i menyen og bestill skattekort. Hvordan dette gjøres kan du lese her.

Dersom du bestiller skattekort inne på en ansatt, bestilles det automatisk for alle ansatte på dette selskapet.

Normalt sett tar det noen minutter før skattekort oppdateres, men det kan ta opptil 1 time iht. skatteetaten sin dokumentasjon. Husk å oppdatere skjermen for å se når skattekortet har kommet inn (dette kan også ses når du kjører lønn, eller ved å gå ut og inn av ansattkortet)

7: Skal selskapet ha bankintegrasjon?

Dersom selskapet skal ha bankintegrasjon kan dette aktiveres via Innstillinger -> Betalingsinnstillinger -> Aktiver bankintegrasjon.

Inne på Betalingsinnstillinger legger man også inn kontonummer for brukskonto / skattetrekkskonto og lignende.

8: Kontroller lønnsinnstillinger

Gå i menyen under Innstillinger -> Lønnsinnstillinger og kontroller innstillinger for utbetalingsperiode, halv skatt, feriepenger, lønnsslipp, feriepenger mm.

Husk å fylle inn alle påkrevde opplysninger dersom du skal lagre.

9: Legg inn hittil i år verdier på de ansatte

Dersom de ansatte har over grensen for ekstra aga, og/eller ønsker sammenstillingsrapport fra et system, samt riktige hittil i år verdier på lønnsslippen må det legges inn hittil i valgt år verdier.

Hvordan dette gjøres kan leses her.

10: Opprett din første lønn

Via Lønn i menyen kan du opprette din første lønn. Les hvordan her.

Husk å sjekke lønnen nøye.

Dersom du ønsker lønnsslipp utkast, kan du lese hvor du finner dette her.

Dersom du trenger utbetalingsbilag for å sende til kunde kan du lese hvordan dette lastes ned her.

Husk å kontrollere at A-melding blir godkjent dersom du sender denne.

11: Nyttige hjelpeartikler