Terminoppgjør

Endret Fri, 16 Feb 2024 ved 03:03 PM

Terminoppgjør er kun synlig for virksomheter som har lønnsmodulen.

INNHOLDSFORTEGNELSE

Terminoppgjør i Systima

Du finner terminoppgjør i Systima om du trykker på "Lønn" i menyen, og videre trykker på fanen "Terminoppgjør"  øverst.

Terminoppgjør oversikt

Øverste seksjon av siden velger du termin for perioden.

I tabellen viser Systima hva som er skyldig beløp totalt av både arbeidsgiveravgift og forskuddstrekk. Tabellen oppdaterer seg hver gang virksomheten har en ny godkjent a-melding for valgt periode. Dersom du har en bokført lønn men ikke ikke har godkjent a-melding vil den ikke komme som en del av utregningen i oversikten. Du kan gå til fanen "lønn" for å kontrollere at a-melding er godkjent i gitt periode.

I tabellen ser du også hvor mye som er betalt og hva som er restbeløp. Ved bankintegrasjon vil Systima kunne vise faktiske utbetalinger, mens uten bankintegrasjon vil det vise bokførte verdier på betaling.

Automatisk betaling av terminoppgjør

Systima har en innovativ løsning for betaling av terminoppgjør. For bedrifter med bankintegrasjon kan du aktivere automatisk betaling av terminoppgjør i lønnsinnstillinger. Da vil Systima automatisk legge arbeidsgiveravgift og forskuddstrekk til betaling x dager før betalingsfristen. Du velger selv hvor mange dager før betalingsfristen terminoppgjøret skal legge seg til betaling.

Før du aktiverer denne funksjonen anbefaler jeg at virksomheten sender alle a-meldinger i nåværende termin.

Manuell betaling av terminoppgjør

For manuell betaling trykker du på Register betaling.

Du kan velge sum du ønsker betale på arbeidsgiveravgift og forskuddstrekk.