Betalingskilder

Endret Wed, 24 Apr 2024 ved 12:26 PM

I denne artikkelen forklarer vi hva en betalingskilde er og hvordan du legger til en betalingskilde.

Artikkelen inneholder følgende:

Hva er en betalingskilde?

En betalingskilde er en "snarvei" du kan lage for bokføre betalinger mot en spesifikk konto. Dersom du har bankintegrasjon kan betalingskilder også benyttes til å opprette betalinger som kan godkjennes direkte i systemet.

Hvordan oppretter jeg en betalingskilde?

For å kunne legge til en betalingskilde må du ha på avansert visning som velges øverst til høyre:

En betalingskilde opprettes ved å trykke på følgende i menyen: Innstillinger -> Betalingsinnstillinger

Det øverste kortet på skjermen er kalt "Betalingskilder". Her kan du trykke "+NY BETALINGSKILDE" for å legge til en ny betalingskilde. Hver betalingskilde kan inneholde følgende informasjon:

1: Navn *: Dette er kallenavnet som vises på denne betalingskilden alle stedene den benyttes (påkrevd felt).

2: Konto fra kontoplanen *:   Dette er regnskapskontoen som benyttes til å bokføre betalingen når betalingskilden velges. Dersom aktuell regnskapskonto er tilknyttet en bankintegrert bankkonto vil betalingskilden kunne benyttes til å opprette en betaling (påkrevd felt).

3: Sekvens: Dette er rekkefølgen betalingskilden vises i på aktuell skjerm. Laveste nummer vises øverst, hvor blank regnes som lavest mulig nummer (valgfritt felt).

4: Vis som valg på utbetalinger: Dersom denne er huket av får du opp denne betalingskilden som valg på alle skjermer som omhandler utbetalinger, eksempelvis registrering av innbetalinger på kundefakturaer.

5: Vis som valg på innbetalinger: Dersom denne er huket av får du opp denne betalingskilden som valg på alle skjermer som omhandler innbetalinger, eksempelvis bokføring kjøp (leverandørfakturaer osv) .

6: Vis som valg på lønnsutbet.: Dersom denne er huket av får du opp denne betalingskilden som valg på alle skjermer som omhandler lønnsutbetalinger, eksempelvis lønnskjøring

7: Vis som valg ved mva. betaling: Dersom denne er huket av får du opp denne betalingskilden som valg på alle skjermer som omhandler betaling av mva, eksempelvis ved innsending av mva rapport,

8: Vis som valg ved skattetrekk bet.: Dersom denne er huket av får du opp denne betalingskilden som valg på alle skjermer som omhandler intern overføring til skattetrekkskontoen, eksempelvis ved lønnskjøring. Vi minner om at denne betalingskilden omhandler hvilke konto internoverføringen gjøres FRA (1950 benyttes alltid som kontoen overføringen gjøres til).

9: Vis som valg ved aga bet.: Dersom denne er huket av får du opp denne betalingskilden som valg på alle skjermer som omhandler betaling av arbeidsgiveravguft, eksempelvis ved bokføring av terminoppgjør.

10: Søppelkasse ikon: Dette er for å slette linjen. Husk å trykke lagre knappen for at dette skal lagres.

Hvor kan jeg benytte betalingskilder?

For å kunne legge til en betalingskilde må du ha på avansert visning som velges øverst til høyre:

Betalingskilder kan benyttes på følgende skjermen, som du får tilgang til i menyen ved å trykke på:

• Bokføring -> Bokfør godkjente filer / bokfør andre filer -> Bokføring kjøp
  • Bokføring -> Bokfør godkjente filer / bokfør andre filer -> Bokføring salg
  • Bokføring -> Mva rapport
  • Faktura
  • Lønn -> Oversikt (ny lønn)
  • Lønn -> Terminoppgjør

Hvordan benytte en betalingskilde til å opprette en betaling?

I menyen, Inne på Innstillinger -> Betalingsinnstillinger har man et kort som heter "Bankkontoer":

I dette kortet kan man legge inn bankkontoer, sette opp bankintegrasjon og velge hvilke regnskapskonto disse bankkontoene er tilknyttet (Du kan lese mer om oppsett av bankintegrasjon ved å trykke her).

Dersom en bankintegrert bankkonto er tilknyttet samme regnskapskonto som en betalingskilde, vil du kunne benytte denne betalingskilden til å opprette betalinger direkte fra systemet.

Les mer om hvordan du oppretter betalinger i forskjellige skjermer ved å trykke her.