Registrere betaling

Endret Fri, 16 Feb 2024 ved 02:36 PM

Dette er en guide til hvordan man legger leverandørfaktura til betaling med bankintegrasjonen. Det er tatt høyde for at virksomheten har en aktiv bankintegrasjon. Dersom du ønsker aktivere bankintegrasjon kan du lese denne guiden.

Etter betalingen er lagt til godkjenning, kan du se i denne guiden hvordan man godkjenner utbetalingen.

Denne guiden er ment for regnskapsfører, eller virksomheter som gjør regnskapet selv.

Leverandørfaktura - Bokfører og legger til betaling samtidig

Når regnskapsføreren jobber i Systima med aktiv bankintegrasjon, har regnskapsføreren mulighet til å kontere og legge til betaling samtidig. Når man bokfører leverandørfakturaer er det derfor anbefalt å bruke "Bokføring kjøp".

MVA - Legger seg til betaling når mva melding er godkljent

Dersom virksomheten har skyldig mva beløp, vil skyldig betalingsdato og betalingsfrist automatisk bli foreslått som kontert når du sender inn mva. meldingen. Så du legger til betaling og sender mva melding i samme tastevalg.

Selve betalingen legger seg til betaling først når mva. meldingen er godkjent. Det kan ta alt fra 1 minutt til flere timer, avhengig av serverne til Altinn.

Lønn - Legger seg til betaling når du har godkjent lønnen

Det er en egen seksjon for betaling av lønn. Her velger du

1. Betalingskilde for lønnsbetaling
  2. Betalingskilde for skattetrekk (intern overføring fra hvilken konto)