Sende betalingspåminnelse

Endret Thu, 14 Mar 2024 ved 01:04 PM

INNHOLDSFORTEGNELSE

Hva er en betalingspåminnelse

En betalingspåminnelse kan sendes til en kunde etter forfall av den opprinnelige fakturaen for å varsle om utestående betaling.

ALT 1: Sende betalingspåminnelse

Følg denne guiden for å sende en betalingspåminnelse:

1. Trykk på "Faktura" i menyen.
  2. Trykk på de tre prikkene for en faktura som er forfalt.
  3. Trykk på "ny betalingspåminnelse".
  4. Hvis du ønsker å sette en ny forfallsdato kan du gjøre det ved å skrive den inn i feltet "forfallsdato". Om du ikke ønsker å endre forfallsdatoen så skriver du inn den originale forfallsdatoen på fakturaen i samme felt. Så trykk "lag betalingspåminnelse"
  5. Man kan velge mellom å sende ut den originale fakturaen eller å sende ut en betalingspåminnelse med ny forfallsdato. I feltet "metode for utsendelse" kan man velge om man vil sende påminnelsen på e-post med link, e-post med PDF-vedlegg eller manuelt. Skriv så inn e-posten til mottakeren i feltet "mottakers e-post" hvis du ønsker å sende via e-post. Du har også muligheten til å se fakturaen eller betalingspåminnelsen ved å trykke "se betalingspåminnelse/faktura". Videre har du muligheten til å laste ned betalingspåminnelsen eller fakturaen ved å trykke "last ned betalingspåminnelse/faktura". Til slutt trykker du "send e-post"

ALT 2: Sende betalingspåminnelse

Følg denne guiden for å sende en betalingspåminnelse:

1. Trykk på en faktura som har forfalt
  2. Trykk først på pilen som peker nedover ved siden av "Registrer betaling". Når du trykker på den så vil du få noen alternativer å velge mellom der "Ny betalingspåminnelse" er en av dem. Trykk på "Ny betalingspåminnelse"
  3. Gjenta 4- og 5-pkt fra "ALT 1 ende betalingspåminnelse"

Ny faktura:

Dersom du lurer på hvordan man lager ny faktura kan du lese vår artikkel for å lære mer.