Godkjenne utbetalinger

Endret Fri, 16 Feb 2024 ved 02:20 PM

Dette er en guide til hvordan man bruker bankintegrasjonen. Det er tatt høyde for at du har en aktiv bankintegrasjon. Dersom du ønsker aktivere bankintegrasjon kan du lese denne guiden

Vi har som mål at ingen av våre brukere skal være avhengig av å bruke nettbank og kunne gjøre alle bank-handlinger i Systima.

Alle betalinger som legges til betaling er under "Betalinger" i menyen

Alle virksomheter med aktiv bankintegrasjon har "Betalinger" i menyen.

Alt som blir bokført, kommer automatisk til denne siden for en siste godkjenning (bankID) før det blir utbetalt. Det er om oftest regnskapsfører som bokfører og sluttbruker som godkjenner utbetalinger.

Øverst på siden vil du se de ulike bankkontoene med live saldo. Dersom virksomheten har fler enn 4 kontoer, vil du få opp piler for å bla til venstre / høyre for å se flere bankkontoer.

Vanlige utbetalinger

Dersom virksomheten har en eller flere utbetalinger som ikke er godkjent, vil dette komme opp som oppgaveliste på forsiden / dashboardet.

Vanlige utbetalinger kan godkjennes en og en, eller godkjennes i bulk ved å trykke på "godkjenn alle".

Dersom du ønsker utbetale noen fra listen, kan du markere de ved å trykke på boksen helt til venstre på linjen. Videre trykker du på "Godkjenn markerte".

Dersom betalingen har et vedlegg, vil du kunne trykke på øyet for å kontrollere vedlegget i en pop up.

Når du godkjenner en utbetaling vil statusen endre seg til sendt til bank. Når betalingen er godkjent i banken vil statusen oppdatere seg til dette.

Noen banker har begrensning at man kun kan godkjenne x antall utbetalinger. Dersom du har mange utbetalinger kan det derfor være at du må ta bankID flere ganger.

Lønnsbetalinger

Dersom virksomheten har en eller flere lønnsbetalinger som ikke er godkjent, vil dette komme opp som oppgaveliste på forsiden / dashboardet. Denne oppgaven vil alltid være høyt oppe på listen, da lønn er mer kritisk enn andre oppgaver.

Dersom virksomheten har lønnsutbetaling til godkjenning, vil disse legge seg i et eget betlaingskort. Dette betalingskortet vil alltid være øverst på siden.

En lønnsutbetaling kan inkludere mange betalinger. det er kun mulig å godkjenne en lønnsutbetaling om gangen.