Regnskapsfører - Hvordan onboarde kunder

Endret Fri, 16 Feb 2024 ved 02:24 PM

Dette er en guide som viser hvordan en regnskapsfører legger inn og onboarder kunder i Systima.

Logg inn i Systima

Dersom du ikke selv har bruker må du første starte å registere ny bruker.

Legg til virksomheten på vegne av kunden

Dersom du akkurat lagde ny bruker, er neste steg å lage virksomhet. Fra dette steget oppretter du virksomheten på vegne av kunden.

Dersom du allerede har en bruker i Systima må du logge inn. Så trykker du på selskapet du representerer øverst til høyre

Når du har trykket på denne knappen klikker du på knappen for å opprette ny virksomhet

Velg modul

Alle selskaper i Systima er nødt til å velge en modul for å gå videre og bruke systemet. Aktiver riktig modul på vegne av selskapet.

Husk at det er to  alternativer, hvor du kan velge årlig pris (- 15%) eller månedlig fakturering. Dette gjelder kun  modulen. Transaksjoner blir fakturert i slutten av hver måned.

Gå til selskapsinnstillinger - se over og inviter kunden

Se over alle innstillingene i selskapsinnstillinger at det er slik du ønsker.

Dersom du ønsker motta EHF i Systima aktiverer du det i selskapsinnstillinger. Dersom kunden allerede har EHF i et annet system, må dere ta kontakt med kundeservice i dette systemet for å slette som mottaker i det systemet. Når dette er gjort kan dere aktivere kundens EHF i Systima. Dette må behandles manuelt av alle systemer.

Nederst i selskapsinnstillinger kan du invitere kunden.

Importere kunder / leverandører

I Systima har vi et konsept som heter kontakter, som er kombinasjon av kunder og leverandører. Dette er av den grunn at en kontakt både kan være kunde og leverandør.

Du kan importere kunder ved hjelp av importering av filer. Du kan bruke vår mal, eller laste opp fil fra andre systemer.

Dersom du får feilmelding av en fil i andre systemer er det fordi vi ikke har tilpasset Systima til filer fra dette systemet. Send oss en melding med hvilket system filen kommer fra og send oss filen. Da kan vi oppdatere så Systima tolker disse filene i fremtiden. I mellomtiden kan du bruke vår mal og kopiere over info fra din eksisterende fil til vår.

Importere produkter

Du kan importere produkter ved hjelp av vår mal, eller ved å laste opp fil direkte fra andre systemer.

Dersom du får feilmelding av en fil i andre systemer er det fordi vi ikke har tilpasset Systima til filer fra dette systemet. Send oss en melding med hvilket system filen kommer fra og send oss filen. Da kan vi oppdatere så Systima tolker disse filene i fremtiden. I mellomtiden kan du bruke vår mal og kopiere over info fra din eksisterende fil til vår.

Legge til bankkontoer og snarveier for bokføring

Vi anbefaler å legge til alle bankkontoer under betalingsinnstillinger som er under innstillinger i menyen. Alle kontoer som er listet opp under "bankkontoer" og "skattetrekkskonto" vil bli listet opp automatisk for bankavstemming.

På denne siden kan du velge betalingskilder. Her kan du koble en betalingskilde mot en konto i kontoplanen, og velge hvilken moduler som skal vise denne betalingskilden. Dette er for mer effektiv bokføring, og for å unngå å velge feil konto.

Åpningsbalanse

Åpningsbalansen er basert på maler, så du effektivt kan legge til all nødvendig informasjon. Du kan bruke vår mal eller laste opp filer direkte fra andre systemer.

Dersom du får feilmelding av en fil i andre systemer er det fordi vi ikke har tilpasset Systima til filer fra dette systemet. Send oss en melding med hvilket system filen kommer fra og send oss filen. Da kan vi oppdatere så Systima tolker disse filene i fremtiden. I mellomtiden kan du bruke vår mal og kopiere over info fra din eksisterende fil til vår.