Hvordan legge inn hittil i år verdier for ansatte?

Endret Mon, 16 Sep ved 12:12 PM

Dersom du bytter fra et annet system til Systima midt i et år, er det viktig å få inn riktige hittil i år verdier på hver ansatt. Denne artikkelen forklarer hvordan dette gjøres.

INNHOLDSFORTEGNELSE

Hva er hittil i år verdier og hvordan er det viktig?

Hittil i år verdier i verdier for hvor mye hver ansatt har fått i lønn og godtgjørelser hittil i år. Dette må legges inn for at verdiene på lønnsslippen skal bli riktig. Det vil også være verdier som beregnes ut ifra akkumulert lønn hittil i år.

1: Importer / opprett ansatte i Systima

Start prosessen med å få alle de ansatte inn i Systima. Dette kan enten gjøres ved å opprette de manuelt (les info om hvordan her) eller ved å importere (les info om hvordan her).

2: Opprett en lønnsskjøring

Opprett en lønnskjøring (les info om hvordan her). Legg til alle ansatte som skal ha hittil i år verdier, og legg inn riktige summer. Velg bilagsdato samme som sluttdato i tidligere system. Se eksempel (kun fiktive tall):

3: Bokfør lønn og ikke send a-melding

Klikk på Neste knappen og velg Godkjenn lønn og ikke send a-melding. Deretter klikk Neste igjen. A-meldingen for disse lønnskjøringene er sendt i tidligere system.

4: Finn saldo for å nulle ut posteringer

Det er opprettet en postering (bokføring) på lønnskjøringen. Du må derfor finne saldoen som er bokført, slik at den kan nulles ut. Den enkleste måten å finne saldoen på, er å gå i menyen på Rapporter -> Saldobalanse. Velg sluttdato som samsvarer med bilagsdatoen du valgte på lønnskjøringen. Dersom du kun har bokført lønnskjøringen vil da utgående saldo være posteringene som skal nulles ut (du kan også finne selve bilaget under rapporter -> bilagsjournal). Se eksempel fra saldobalanse:

5: Null ut postering i systemet

Gå i menyen på Bokfør andre filer og velg Bokføring fri på nedtrekksmenyen på toppen. Bokfør saldoene fra saldobalansen med motsatt fortegn. See eksempel (kun deler av føringen vist med fiktive tall):

6: Kontroller føringen

Du kan enkelt kontrollere at føringen er riktig ved å gå tilbake i saldobalansen og se at utgående saldo nå er 0 kr på alle de aktuelle kontoene.