Hvordan sette eget skattetrekk på ansatt?

Endret Tue, 30 Apr 2024 ved 03:21 PM

1: Trykk på ønsket ansatt eller + Ny Ansatt.
Velg den ansatte som skal ha egendefinert skattetrekk, eller opprett ny ansatt om den ikke eksisterer fra før av.

2: Bla ned til du kommer til Faste lønnsarter.

3: Velg lønnsart 4040 Ekstra forskuddstrekk.

4: Skriv ønsket trekk med negativ fortegn (-). Merk! Det er ønsket sum som skal trekkes, ikke prosent.
Dette kan gjøre ved at man skriver ønsket trekk i NOK direkte inn i feltet, eller at man tar månedslønnen og ganger med ønsket prosent. Eksempel: Månedslønn på 25 000 * 10% = 2 500 (blir trekket ekstra i mnd).

5: Skriv antallet som 1.

6: Velg gyldig fra og til dato.
Ønsker du at den skal være aktiv hele tiden, så setter du ikke noe på Gyldig til

7: Husk å lagre.