Importer kontakter

Endret Fri, 16 Feb 2024 ved 02:43 PM

En kontakt kan være kunde og/eller leverandør.

Det er mulig å opprette ny kontakt samtidig som du lager faktura, bokfører eller er i annen type flyt. På den måten er du ikke avhengig av å gå til "kontakter" for å opprette nye kontakter. Systima har integrasjon mot Brønnøysundregistrene, så du enkelt kan legge til virksomheter ved å søke på navne eller org. nr.

Automatisk import fra andre systemer

Systima støtter automatisk import fra andre systemer. I så falll laster du ned kunder / leverandører / kontakter fra andre systemer og laster det rett opp i Systima uten å redigere filen.

Slik gjør du:

1. Klikk på "kontakter" i menyen
  2. Klikk på "importer kontakter" øverst til høyre
  3. Du får nå en pop up, klikk på "last opp"
  4. Velg riktig fil, og last opp

Dersom du importerer mange kontakter kan det ta noe tid før systemet har importert alle.

Dersom du får feilmelding, kan det være at systemet ikke støtter denne filen fra dette systemet. Se om du kan laste ned rapporten fra annet system i annen filformat og prøv igjen. Dersom det ikke fungerer støtter ikke Systima filer fra dette systemet.

Manuell import

Alle steder i Systima det er mulig å gjøre automatisk import er det også mulig med manuell import.

Slik gjør du manuell import:

1. Klikk på "kontakter" i menyen
  2. Klikk på "importer kontakter" øverst til høyre
  3. Du har nå fått opp en pop up. klikk på "last ned mal"
  4. Du har nå lastet ned en excel fil på din PC / Mac. her kan du enten manuelt skrive inn, eller kopiere fra eksempel excel versjon du har lastet ned fra et annet system.
    Alle verdiene som har stjerne (*) er påkrevd, og du vil ikke få lastet opp filen dersom det mangler
  5. Når du er ferdig med import filen lagrer du den og trykker igjen på "importer kontakter" i systima. Så trykker du på "last opp" og velger den filen du nylig redigerte.

Spørsmål og svar (FAQ)

Jeg har kun import fil for bare kunder eller bare leverandører, hva gjør jeg da?

- Da må du importere to ganger, eventuelt gjøre manuell import og samle de i samme fil.