Flytte fra Tripletex til Systima

Endret Fri, 16 Feb 2024 ved 02:27 PM

Denne artikkelen er oppdatert 24.03.2023

INNHOLDSFORTEGNELSE

Intro

Systima er tilpasset slik at du kan laste ned rapporter fra Tripletex og laste opp direkte i systemet. Deretter oppretter vi leverandører, kunder og åpningsbalanse for deg automatisk. Totalt kan hele prosessen ta under 10 minutter.

For at prosessen skal gå så raskt som mulig, kan du ha Systima og Tripletex åpen i hvert sitt nettleser vindu ved siden av hverandre.

Last inn kontakter (kunder og leverandører)

Start prosessen med å hente ut informasjon på kunder og leverandører fra Tripletex og last den inn i Systima

1: Logg inn i Tripletex og velg Kunde -> Kunder/leverandører i menyen:

2: Klikk på nedlastingsikonet øverst i høyre hjørne, og velg "Last ned CSV-fil"

3: Velg "Excel" og klikk på "Last ned CSV-fil"

4: Logg inn i Systima og velg "Kontakter" i menyen (plasseringen kan variere avhengig av om du bruker enkel eller avansert visning)

5: Trykk på "Importer kontrakter" knappen oppe i høyre hjørne

6: Trykk på "Last opp" og velg filen du lastet ned fra Tripletex (normalt navngitt "Kunde-leverandøroversikt")

7: Vent til alle kundene dine er lastet inn i systemet. De vil da bli synlige i oversikten.

Last inn åpne poster kunder

1: Gå tilbake inn i Tripletex og velg Regnskap -> Reskontro -> Kunder i menyen:

2: Velg filteret for "Åpne poster" og velg den siste datoen du datoen du har regnskapet ditt i Tripletex. Eksempelvis 28.02.2023

3: Klikk på nedlastingsikonet øverst i høyre hjørne, og velg "Last ned CSV-fil"

4: Velg "Excel" og klikk på "Last ned CSV-fil"

5: Gå til Systima og velg Innstillinger -> Åpningsbalanse i menyen (dette vises kun i avansert visningsmodul)

6: Trykk på "Importer åpne poster" knappen i kortet "Åpne poster kunder"

7: Trykk på "Last opp" og velg filen du lastet ned fra Tripletex (normalt navngitt "Kundespesifikasjon (reskontro) - Åpne poster")

8: Vent til alle postene er lastet inn i systemet.

Last inn åpne poster leverandører

1: Gå tilbake inn i Tripletex og velg Regnskap -> Reskontro -> Leverandører i menyen:

2: Velg filteret for "Åpne poster" og velg den siste datoen du datoen du har regnskapet ditt i Tripletex. Eksempelvis 28.02.2023

3: Klikk på nedlastingsikonet øverst i høyre hjørne, og velg "Last ned CSV-fil"

4: Velg "Excel" og klikk på "Last ned CSV-fil"

5: Gå til Systima og velg Innstillinger -> Åpningsbalanse i menyen (dette vises kun i avansert visningsmodul)

6: Trykk på "Importer åpne poster" knappen i kortet "Åpne poster leverandører"

7: Trykk på "Last opp" og velg filen du lastet ned fra Tripletex (normalt navngitt "Leverandørspesifikasjon (reskontro) - Åpne poster")

8: Vent til alle postene er lastet inn i systemet.

Last inn åpne poster ansatte

1: Gå tilbake inn i Tripletex og velg Regnskap -> Reskontro -> Ansatte i menyen:

2: Velg filteret for "Åpne poster" og velg den siste datoen du datoen du har regnskapet ditt i Tripletex. Deretter trykk "oppfrisk". Eksempelvis 28.02.2023

3: Klikk på nedlastingsikonet øverst i høyre hjørne, og velg "Last ned CSV-fil"

4: Velg "Excel" og klikk på "Last ned CSV-fil"

5: Gå til Systima og velg Innstillinger -> Åpningsbalanse i menyen (dette vises kun i avansert visningsmodul)

6: Trykk på "Importer åpne poster" knappen i kortet "Åpne poster ansatte (ikke påkrevd)"

7: Trykk på "Last opp" og velg filen du lastet ned fra Tripletex (normalt navngitt "Ansattspesifikasjon (reskontro) - Åpne poster")

8: Vent til alle postene er lastet inn i systemet.

9: Dersom noen av de ansatte har utestående feriepenger fra samme år eller tidligere år, kan dette fylles inn på hver ansatt

Last inn saldobalanse

1: Gå tilbake inn i Tripletex og velg Regnskap ->Saldobalanse i menyen:

2: I filteret "periode" velger du sluttdato til den samme datoen som siste dagen du har regnskapet ditt i Tripletex. Eksempelvis 28.02.2023

3: Klikk på nedlastingsikonet øverst i høyre hjørne, og velg "Last ned CSV-fil"

4: Velg "Excel" og klikk på "Last ned CSV-fil"

5: Gå til Systima og velg Innstillinger -> Åpningsbalanse i menyen (dette vises kun i avansert visningsmodul)

6: Trykk på "Importer saldobalanse" knappen i kortet "Saldobalanse"

7: Trykk på "Last opp" og velg filen du lastet ned fra Tripletex (normalt navngitt "Leverandørspesifikasjon (reskontro) - Åpne poster")

8: Vent til alle postene er lastet inn i systemet.

Se over og bokfør åpningsbalanse

• Se over at du har valg "startdato i Systima". Denne finner du øverst i åpningsbalansen. I henhold til eksemplene over hvor siste dag i Tripletex var 28.02.2023 skulle denne datoen vært satt til 01.03.2023
  • Se over at "differansen" mellom kontoene i hvert kort og aktuell konto er 0. Eksempelvis hvis man har 500kr på sum utestående i "Åpne poster kunder", må også konto 1500 i saldobalansen være 500kr for at differansen skal bli 0
  • Se over at den totale "Differanse debet/kredit (skal være 0)" er 0kr. Denne nulles ut ved at alle summer i saldobalansen går i 0 (lik sum med pluss og minus fortegn)
  • Når alt ser riktig ut, kan du klikke på "bokfør" knappen

Nå er du klar til å ta i bruk Systima med alt av data importert fra Tripletex. God regnskapsføring!