Altinn ID - Altinn innstillinger for å sending av a-melding og hente skattekort

Endret Thu, 04 Apr 2024 ved 09:59 AM

I denne artikkelen ser du hvordan du må legge til riktige innstillinger på Altinn.no for å kunne sende a-melding direkte fra Systima

INNHOLDSFORTEGNELSE

Del 1 - Bruk av personlig Altinn ID

Del 1 - Steg 1 - Logg inn i Altinn og gå til profil siden

Logg inn på altinn og gå til profil siden. Du kan følge denne linken:

https://www.altinn.no/ui/Profile

Du må være logget inn som privatperson, ikke som et selskap.

Del 1 - Steg 2 - Gå til avanserte innstillinger og legg inn datasystem

Når du er på profil siden så skal du velge valget for "avanserte innstillinger".

Når du har trykket på "Avanserte innstillinger" skal du få opp flere valg. Bla ned til den seksjonen med overskrift "Registrer datasystem"

Fyll inn alle boksene

1. Beskrivelse, dette er kun for din egen del for at du enklere skal huske. Skriv eksempel "Systima"
  2. Velg "Systima Regnskap" i denne listen
  3. Skriv ditt personlige passord. Dette skal du senere legge inn i innstillingene i Systima
  4. Skriv det samme passordet som i steg 3
  5. Lagre

Du har nå opprettet en unik ID som du skal bruke denne IDen sammen med det passordet du opprettet i Systima.

Del 1 - Steg 3 - Gå til avanserte innstillinger og legg til mobilnummer

Under de samme innstillingene i avansert innstilling i Altinn går du til seksjonen som heter "Innloggingsinformasjon" også gjør du dette som demonstrert på bildet

1. Dette er hvilket brukernavn du skal bruke når du logger inn i Altinn. Dersom du ikke legger inn noe verdi her, så må du bruke ditt personnummer.
  2. Legg inn ditt personlige passord. Dette blir brukt i sammenheng med brukernavnet.
  3. Legg til ditt mobilnummer. Dette er for engangskode som blir tilsendt på SMS når du skal logge inn.
  4. Kryss av vist checkbox
  5. Trykk på "Legg til"

Du skal nå kunne sende a-melding fra Systima med din personlige Altinn informasjon.

Del 1 - Steg 4 - Oppdater Altinn ID i Systima

Du skal nå legge inn Altinn ID og passord i Systima

1. Logg inn i Systima
  2. Gå til selskapsinnstillinger ved å klikke i menyen på innstillinger -> Selskapsinnstillinger
  3. Scroll ned til du ser seksjonen med overskrift "Altinn integrasjon"
  4. Legg til riktig ID og passord.
  5. Lagre

Du skal nå kunne bruke

Del 2 - Bruk av regnskapsbyrå sin altinn ID

Del 2 - Steg 1 - Koble til Systima som sluttbrukersystem

Første steger er at du må representere regnskapsbyrået øverst til høyre.

Videre trykker du på "Profil"

Del 2 - Steg 2 - Koble til Systima som sluttbrukersystem

Du får nå opp flere valg / hvite bokser. Trykk på "avanserte innstillinger"

Del 2 - Steg 3 - Registrer datasystem

Når du har trykket på "Avanserte innstillinger" skal du få opp flere valg. Bla ned til den seksjonen med overskrift "Registrer datasystem"

Fyll inn alle boksene

1. Beskrivelse, dette er kun for din egen del for at du enklere skal huske. Skriv eksempel "Systima"
  2. Velg "Systima Regnskap" i denne listen
  3. Skriv inn passord. Dette skal du senere legge inn i innstillingene i Systima
  4. Skriv det samme passordet som i steg 3
  5. Trykk på "legg til"

Du har nå opprettet en unik ID som du skal bruke denne IDen sammen med det passordet du opprettet i Systima.

Del 2 - Steg 4 - Oppdater Altinn ID i Systima

Du skal nå legge inn Altinn ID og passord i Systima

1. Logg inn i Systima
  2. Gå til selskapsinnstillinger ved å klikke i menyen på innstillinger -> Selskapsinnstillinger
  3. Scroll ned til du ser seksjonen med overskrift "Altinn integrasjon"
  4. Legg til riktig ID og passord.
  5. Lagre

Du skal nå kunne bruke

Del 2 - Steg 5 - Gi riktig regnskapsfører tilgang til virksomheten

Dersom du har fulgt alle stegene til nå, skal virksomheten være tilknyttet til regnskaspbyrået.

Nå må du administrere hvem i regnskapsbyrået som skal ha brukertilgang til klienten.

1. Velg regnskapsbyrået øverst til høyre
  2. Trykk på "profil" i menyen på toppen
  3. Gå til seksjonen "klientdeligering"
  4. Velg klient, og koble opp riktig regnskapsfører til klienten.

Del 2 - Steg 6 - Endre rettigheter til en regnskapsfører

Nå skal du se oversikt over alle regnskapsførere som er tilknyttet til regnskapsbyrået i Altinn.

Dersom du ikke ser den ansatte i oversikten, må du trykke "legg til ny ansatt"

Dersom du ser den riktige ansatte i listen, klikk på "endre rettigheter"

Del 2 - Steg 7 - Endre rettigheter til en regnskapsfører

Nå er du inne på en person som er tilknyttet til regnskapsbyrået.

Her ser du en oversikt over klienter som denne personen har tilgang til, og hvilken klienter personen kan få tilgang til.

Finn bedriften du skal gi rettigheter til. Du kan også bruke søkefeltet øverst.

Når du har funnet selskapet du skal gi rettigheter til, trykk på "Gi rettigheter"

Del 2 - Steg 8 - Gi riktige rettigheter

Velg disse rollene:

1. Regnskapsfører lønn
  2. Regnskapsfører med signeringsrettigheter