Hvordan sende kun arbeidsforhold i A-melding?

Endret Mon, 16 Sep ved 9:54 AM

Følg denne guiden for å sende tom a-melding.

Denne artikkelen gjelder dersom du ikke allerede har en lønnslinje for aktuelle måned. Dersom du allerede har en lønnslinje med a-melding for aktuell måned, kan du bruke denne til å sende a-melding for alle aktive arbeidsforhold. Dette gjøres via de tre prikkene til høyre på lønnslinjen, og Send a-melding. Du kan sende a-meldingen hvor mange ganger du vil, og alle aktive arbeidsforhold inkluderes hver gang.

1. Trykk på "lønn" i menyen.
  2. Trykk på "pil ned" ved siden av "Ny lønn". Så trykker du på "Ny lønn (ikke forhåndsutfylt)"
  3. Skriv inn bilagsdatoen og lønnsperioden på toppen av siden
    Trykk så på "nytt arbeidsforhold".

4. Velg en arbeidstaker i feltet "Arbeidsforhold".
    Videre sletter du lønnslinjen på den ansatte ved bruk av søplekassen
    NB! Du må trykke på "avansert visning" for å kunne redigere dette

Slik ser det da ut:
  5. Trykk på "neste" nederst i høyre hjørne. Videre trykker du på "godkjenn lønn og send a-melding" og "neste"
    For å kunne sende a-melding må du ha lagt inn
    Altinn ID riktig.
  6. Alle ansatte som har grønt merke for "klar for lønnskjøring" inne på ansatte, og som er aktive på valgt betalingsdato vil inkluderes i A-meldingen.

A-melding

Dersom du lurer på hva en A-melding er kan du lese vår artikkel for å lære mer.