Opprette produkt

Endret Fri, 16 Feb 2024 ved 02:47 PM

Oppdatert 04.08.2022

Grønne firkanter på bildene under hvert punkt viser hvor du skal trykke.

1:  Trykk på "Produkter" i menyen (NB! Knappen kan være plassert forskjellig avhengig av hvilke visningsmodus du har på)

2: Trykk på "+ NYTT PRODUKT"

3: Velg et produktnummer (valgfritt). Vi anbefaler å ha unike produktnummer på hvert produkt for å enklere kunne skille de. Produktnummer kan både være bokstaver og tall.

4: Skriv inn et navn på produktet (påkrevd). Navnet vil vises på fakturaen dersom du velger dette produktet når du skal fakturere. Les om hvordan du lager en faktura her.

5: Skriv inn utsalgspris eks. mva. eller utsalgspris inkl. mva. (valgfritt). Du trenger bare å fylle inn 1 av feltene, da systemet regner ut den andre summen så fort du velger mva. kode. Dersom du ikke skriver inn en sum, vil du kunne legge inn dette når du lager en faktura.

6: Velg mva. kode (påkrevd). Dersom du er usikker på hvilke mva. kode du skal velge, anbefaler vi deg å snakke med en autorisert regnskapsfører. Mva. koden avgjør hvilke mva. prosent som vises og regnes ut på fakturaen produktet legges til på.

7: Velg type produkt. Du kan velge mellom "Vare (kjøpt inn for videresalg)", "Vare (egenprodusert)", "Tjeneste" og "Annen". Dersom du velger en mva. kode og en type som er en vare/tjeneste, vil systemet automatisk velge riktig regnskapskonto for deg. Dersom du velger "annen" vil du kunne velge regnskapskonto du ønsker å bruke selv (OBS! Det er ikke alle mva. koder som kan brukes på alle regnskapskontoer. Dette vil systemet varsle deg om).

8: Når alt av informasjon er lagt inn, kan du trykke på "OPPRETT PRODUKT" for å opprette produktet.

Så lenge produktet er aktivt, vil du finne det i både produktoversikten og som et mulig produkt når du skal lage en faktura.