Hva er reskontrorapport?

Endret Tue, 16 Apr 2024 ved 07:59 AM

INNHOLDSFORTEGNELSE

Hva er en reskontro?

Reskontro utgjør en underkonto til de ordinære regnskapskontoene du har i ditt regnskapssystem. Formålet med Reskontroer er at man kan dele opp et regnskapskonto når det er nødvendig.


Funksjonaliteten til reskontro

Trykk på "reskontro" som ligger under "rapporter" i menyen (NB! Knappen vises bare når du har slått på avansert visning).

Fanen "leverandør" er der man manuelt matcher opp bilaget som viser hva virksomheten skylder leverandøren og den tilhørende betalte bilaget. Dette gjøres når bilagene ikke er ført med KID, fordi de med KID vil automatisk bli matchet. Man gjør det manuelt ved å huke av boksene som viser skyldig og tilhørende betalt bilag til leverandør, og trykker "lukk poster". "vis kun åpne poster" viser alle bilag som ikke har blitt matchet opp til hverandre. "vis periode" viser alle bilag som har eller ikke har blitt matchet opp til hverandre i en angitt periode.

Fanen "leverandører(aldersfordelt)" viser en oversikt over bilagene sortert ut fra hvor lenge et bilag har vært ubetalt. Man kan velge å se oversikten fra en angitt periode ved "åpne poster". Videre kan man velge leverandøren man vil se ved å søke i søkefeltet "leverandør". Man kan også velge om man vil se oversikten beregnet ut fra fakturadato eller forfallsdato under "beregningsmetode".

Fanen "Kunde" er der man manuelt matcher opp bilaget som sier hva kunden skylder virksomheten og den tilhørende betalte bilaget. Man gjør det manuelt ved å huke av boksene som viser skyldig og tilhørende betalt bilag fra kunden, og trykker "lukk poster". "vis kun åpne poster" viser alle bilag som ikke har blitt matchet opp til hverandre. "vis periode" viser alle bilag som har eller ikke har blitt matchet opp til hverandre i en angitt periode.

Fanen "kunde(aldersfordelt)" viser en oversikt over bilag sortert ut fra hvor lenge et bilag har vært ubetalt. Man kan velge å se oversikten fra en angitt periode ved "åpne poster". Videre kan man velge kunden man vil se ved å søke i søkefeltet "kunde". Man kan også velge om man vil se oversikten beregnet ut fra fakturadato eller forfallsdato under "beregningsmetode".

Fanen "ansatte" er der man manuelt matcher opp bilaget som viser hva virksomheten skylder de ansatte og den tilhørende betalte bilaget til dem. Man gjør dette manuelt ved å huke av boksene som viser skyldig og tilhørende betalt bilag til den ansatte, og trykker "lukk poster". "vis kun åpne poster" viser alle bilag som ikke har blitt matchet opp til hverandre. "vis periode" viser alle bilag som har eller ikke har blitt matchet opp til hverandre i en angitt periode.


Laste ned reskontro

Dersom du lurer på hvordan man laster ned reskontro, kan du lese vår artikkel for å lære mer.

 

Var denne artikkelen nyttig?

Så bra!

Takk for din tilbakemelding

Beklager at vi ikke kunne være mer til hjelp

Takk for din tilbakemelding

Fortell oss hvordan vi kan forbedre denne artikkelen.

Velg minst én av grunnene

Tilbakemeldingen er sendt inn

Vi setter pris på tilbakemeldingen din og vil prøve å rette på artikkelen