Manuell bankavstemming

Endret Fri, 16 Feb 2024 ved 02:38 PM

Denne artikkelen er kun for manuell bankavstemming.

Dersom du har bankintegrasjon eller lastet opp en gyldig csv vil vil du bruke automatisk bankavstemming. I så fall er dette feil guide.

Bankavstemningsoversikt

I bankavstemningsoversikt ser du en oversikt over alle bankkontoer som skal avstemmes.

Du legger til / redigerer bankkontoer under innstillinger -> Betalingsinnstillinger. Alle kontoer her kommer automatisk opp i bankavstemningsoversikten.

Klikk videre på "avstem" på den kontoen du ønsker avstemme.

Dersom du skal bytte vedlegg, kan du også trykke på de 3 prikkene og trykke "last opp fil"

Manuell bankavstemming

Når du går inn på en manuell bankavstemming, vil du se en oversikt over alle bokføringer i valgt periode.

Dersom du ikke ser noe i oversikten, har du valgt en periode uten bokføringer.

Slik gjør du det

1. Last opp kontoutskrift, så du kan kontrollere at det stemmer
  2. Start på toppen av kontoutskriften, og kontroller et og et punkt at det er bokført.
  3. Dersom noe er bokført og er riktig, markerer du som grønt.
  4. Dersom noe er feil, markerer du som rød eller gul
  5. Dersom du skal endre en bokføring kan du finne denne i hovedboken. Du kan redigere samme bilagsnummer så du slipper opprette reversering.
  6. Når du mener alt er ferdig, kontroller om utgående og inngående saldo er riktig. Disse ser du helt nederst på siden som markert på bildet under.
  7. Trykk "Godkjenn bankavstemming" og godkjenn utgående saldo.